Jest coś w FL'u na MAXIDOT o AUTO-LOCK'u, bo ostatnio robiłem koledze z Tychów i się pytałem czy chce, a on mówi, że sobie sam ustawia z MAXI-DOT'a. Ale ma MY2010. Nie wiem jak z wcześniejszymi modelami.
Zamarznięty mechanizm wycieraczek ??
Zwiń
X
-
Zamarznięty mechanizm wycieraczek ??
Witam,
Przez naszą srogą zimę z ostatnich dni, mam problem z przednimi wycieraczkami.
Otóż, jeśli ich dłużej nie używam to później nie chcą mi w ogóle pracować, tzn po ich włączeniu dojdą może do połowy szyby i klops. Jak im pomogę ręką lekko to się rozruszają i później jest oki, ale jak tylko je wyłączę (np jadąc w trasie) to po jakichś 10 minutach, kiedy zachodzi potrzeba ich ponownego użycia, muszę się ponownie zatrzymywać i im "pomagać".
Czy komuś się coś takiego przytrafiło ?
Czy jest to wina mechanizmu czy raczej silniczka ??
Jak to naprawić ???? :?
-
-
madafaka, witam!, przerabiałem ten temat w mojej skodzie.
Musisz zdemontować mechanizm wycieraczek, następnie rozebrać go na części, wyczyścic i przesmarować jakimś dobrym smarem.
W mechanizmie wycieraczek są dwie tulejki, przez które przechodzi pręt do którego przykręcasz ramiona wycieraczek. To one pod wpływem zużycia, brudu poprostu się przycierają - to stanowi twój problem.
Na forum znajdziesz napewno opis jak zdemontować mechanizm wycieraczek.
Pozdrmoja Czeszka ze Szwecji ;-)
Komentarz
-
-
seradin, temat mi znany .
Pytałem jednak bo mechanizm miałem wymieniany jakiś roku temu więc początkowo odrzuciłem fakt, iż mógłby paść ponownie. Ale widzę, że jednak "cuda" się zdarzają i czas przeczyścić tym razem.
[ Dodano: Wto 22 Gru, 09 11:03 ]
8) A jednak to tylko mróz. Pewnie jakaś wilgoć się tam dostała i zamarzło. Dziś już wszystko w porządku. Ale dzięki wszystkim za wskazówki.
Komentarz
-
-
wycieraczki przy minusowych temp nie maja prawa stanąć , to juz jest poczatek zapiekania się , polecam siezajać tym od razu
opis bardzo fajny , też tak u siebie robiłem , ale najpierw spsikałem wszystko wd400 poczekałem godzinke i sie pięknie wybiło , nic nie urwałemjest O1 RS 1.8T XENON
była O1 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
Komentarz